Home > Geen categorie > Aafje Houwer Trofee in Leeuwarden

Aafje Houwer Trofee in Leeuwarden

Het was even een eindje rijden, maar dan heb je ook wat: een avondje schaatsen met Hard Gaat Ie op de gezellige ijsbaan in de Elfstedenhal in Leeuwarden.

De jaarlijkse Aafje Houwer trofee werd op zaterdag 18 februari gehouden. De wedstrijd wordt door onze club georganiseerd voor schaatsers van alle categorieën. 100, 300, 500, 700, 1000 en 1500 meter.

Het ijs lag er weer prachtig bij. De vrijwilligers in de jurykamer, de speaker, onze eigen starter Jelle Attema, de coaches aan de kant. De voorwaarden voor een groot aantal PR’s waren aanwezig. Die werden door de schaatsers van klein tot groot op grote schaal waargemaakt. Het ene persoonlijke record na het andere kwam op het mooie scorebord voorbij flitsen.

Het mooie van de formule van de Aafje Houwer trofee is, dat degene die de meeste progressie maakt de cup wint. Dat is een heel sympathieke formule die ervoor kan zorgen dat het nu eens niet alleen maar draait om de allersnelste.

Het was een lust voor het oog alle blauw gele pakjes en pakken voorbij te zien flitsen. Het laat zien waarin een dorpsclub als HGI groot is. Het moet voor de mensen die achter de schermen zorgen voor de kleding en het materiaal veel voldoening geven.

Het was weer superfijn dat we van de gezellige, gastvrije Leeuwardense baan gebruik mochten maken.

Rob Wolthuis

Uitslagen hier