Home > Geen categorie > Aafje Houwer Trofee 2016

Aafje Houwer Trofee 2016

Op dinsdag 9 februari werden de Recordwedstrijden om de Aafje Houwer Trofee verreden op het vernieuwde ijs van Thialf Heerenveen. Ruim 30 rijders van Hard Gaat Ie streden om de felbegeerde trofee. Om het deelnemersveld compleet te maken waren er ook nog eens 28 rijders van andere verenigingen aanwezig. Totaal kwamen er 59 rijders in actie. De ijsmeester had een prima ijsvloer neergelegd wat resulteerde in 49 persoonlijke records in 64 ritten.
De Aafje Houwer Trofee is als prijs ingesteld ter nagedachtenis aan Hard Gaat Ie lid Aafje Houwer die in 1989 is overleden. Zij was de vrouw die de georganiseerde schaatssport in Landsmeer tot leven bracht. In 1978 was zij de oprichtster van de trainingsgroep en het jeugdschaatsen en bleef hiervan tot haar overlijden begeleidster. De Aafje Houwer Trofee wordt uitgereikt aan de rijders die de meeste progressie hebben geboekt ten opzichte van zijn of haar persoonlijk record van het vorige seizoen. Er werd gestreden in twee categorieën:

1. Pupillen en Junioren C en B

2. Junioren A, Neo Senioren, Senioren en Masters

In de eerste categorie was het een spannende strijd tussen Luuk Drost en de dames Leila Meijer en Anouk Wals. Alle drie wisten ze hun persoonlijke records behoorlijk scherper te zetten. Uiteindelijk was het Luuk die net voor Leila en Anouk wist te eindigen.
In de tweede categorie was het Ron van den Broek die er met de trofee van doorging. Op de 1500 meter verbeterde Ron zijn tijd met maar liefst 18 seconden ten opzichte van vorig jaar. Op de tweede plaats een knappe prestatie van de PR koning van Landsmeer Martijn Goedhart. Voor de zoveelste keer wist hij zijn 500 meter aan te scherpen. Als derde runner-up Werner Rem, evenals Martijn al eerder winnaar van de trofee. Werner liet vandaag weer twee persoonlijke records noteren op zowel de 500 als de 1500 meter en pakte zo de derde plaats.

Uitslag categorie 1

1. Luuk Drost
2. Leila Meijer
3. Anouk Wals

Uitslag categorie 2

1. Ron van den Broek
2. Martijn Goedhart
3. Werner Rem

IMG_2653Op de foto de winnaars Luuk en Ron.

Voor alle gereden tijden klik hier.