Home > Geen categorie > 4 x 1,5 met HGI

4 x 1,5 met HGI

Afgelopen zondag was er weer een 4×1,5 wedstrijd op de Jaap Edenbaan. Deze wedstrijd wordt elk jaar gehouden en ook dit jaar deed er weer een team mee van HGI. Iris Verbeek maakte het volgende verslag.

In de 4×1,5 schaats je in teams met 4 schaatsers 1,5 uur lang zoveel mogelijk rondjes. Dit doe je gelukkig niet tegelijkertijd, je wisselt steeds van schaatser. De een schaatst bijvoorbeeld een of twee rondjes en wisselt dan met de volgende. Om goed te wisselen moet je de volgende rijder op het rechte stuk een duw geven zodat diegene nog wat extra snelheid krijgt. Dit moet natuurlijk wel binnen een bepaalde afstand gebeuren, anders wordt er een rondje van je score afgetrokken.

In het HGI team reden Lisa Brandt, Jesse Hermans, Ingmar Kaiser en ik, Iris Verbeek. Ons team is uiteindelijk 11e geworden met wel 143 rondjes! Enkele andere rijders van HGI deden ook mee maar reden in andere teams. Sjoerd Brandt reed bijvoorbeeld ook de 4×1,5 en is met zijn team 3e geworden met maar liefst 156 rondjes. Het winnende team reed 161 rondjes.

Tijdens de wedstrijd werden we ook geweldig gecoached door topteam Gijs Nolen en Niels Brandt. Zij gaven ons goed advies en natuurlijk ook winegums voor extra energie;). Niels Hermans heeft 1,5 uur lang in de kou gestaan om onze rondjes te tellen dus daar zijn we hem erg dankbaar voor.

Al met al was het echt een topwedstrijd. Het was vermoeiend maar heel gezellig en ik kan niet wachten om volgend jaar weer mee te doen.

Uitslag 4×1,5