Home > Schaatsnieuws > ‘Two strikes and you’re out’ bij WB-wedstrijden

‘Two strikes and you’re out’ bij WB-wedstrijden

‘Two strikes and you’re out’ bij WB-wedstrijden

11 november 2010

De ‘Dr. Bibberregel’ houdt de gemoederen ook in de aanloop naar de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen flink bezig. Eerder liet ISU-woordvoerder Tron Espeli al weten dat de regel versoepeld liet worden, maar nu is ook duidelijk wat die versoepeling inhoudt; twee keer de fout in is diskwalificatie.

Het schaatsgilde is de regel met alle mogelijke middelen aan het vervloeken, maar de ISU heeft geen trek om het reglementenboek direct te verscheuren. Wél komt het de schaatsers tegemoet: de eerste keer wordt de overtreding door de vingers gezien, maar na twee keer over de lijn volgt onherroepelijk een verwijdering uit de uitslag.

Het zal ongetwijfeld nog niet genoeg zijn voor de atleten, die de regel het liefst direct zien verdwijnen.





Meer schaatsnieuws