Home > Geen categorie > Schaatser van de maand mei: Emma Fransen

Schaatser van de maand mei: Emma Fransen

Mijn naam is Emma Fransen en ik ben 12 jaar. Ik zit op het Damstede Lyceum in Amsterdam-Noord, zelf woon ik in Landsmeer. Ireen Wüst is mijn grootste voorbeeld, ik hoop later net zo goed te worden als zij.

In de winter train ik op de Jaap Edenbaan, daar word ik op dinsdag door Jan-Paul getraind en op vrijdag krijg ik les van Ans. Vorige jaren werd ik door Marjolijn getraind. Nu de zomer er bijna aan komt, gaat het fietsen en het skeeleren weer beginnen.

In de winter dat ik 4/5 was heeft het flink gevroren en ben ik bij mij in de tuin – op kunstschaatsen – gaan schaatsen, dat vond ik zo leuk dat ik de volgende winter meteen op schaatsen wilde, maar helaas was er geen plek bij HGI, dus moest ik wachten tot het volgende jaar. Het jeugdschaatsen was erg leuk. Toen ik 9 was ging ik naar de wedstrijdgroep.

Ik train 3 tot 4 keer in de week; 2 keer in de week heb ik schaatsen en 1 keer in de week heb ik atletiek, als ik even geen schaatsen heb dan kan ik 2 keer in de week atletieken.  Ik fiets elke dag naar school. Ik ben van plan om vaker te gaan hardlopen, zodat ik meer conditie krijg voor het schaatsen en zodat ik met atletiek een snellere tijd kan lopen. Ik ben het beste in de 1000m.

Ik schaats om het weekend wedstrijden. Dit jaar kon ik nog wedstrijden rijden met Laura Stroo, dat vond ik altijd super gezellig, maar helaas wordt Laura volgend jaar een junior en ben ik nog een pupil. Komend jaar zou ik graag meer marathons willen rijden. Nu reed ik alleen marathons als er nog tijd over was bij een wedstrijd. 

Mijn favoriete afstanden zijn de langere afstanden; de 700m en 1000m. Ik heb nog maar 1 keer een 1000 meter gereden, dit lijkt mij wel de leukste afstand, hoe langer de afstand hoe beter. Ik kan namelijk totaal niet sprinten.

Mijn speciaalste ervaring met schaatsen was het NK voor pupillen. Ik hoop daar volgend jaar weer aan mee te doen.

Tenslotte nog mijn PR’s 
100m: 13.57
300m: 32.89
500m: 51.90
700m: 1.14.18
1000m: 1.49.99