Tijden

Het jeugdschaatsen is mogelijk voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Voor het seizoen 2016-2017 betekent dat voor kinderen die geboren zijn na 1 juli 2004 en voor 1 juli 2011 (nog enkele maanden jonger is in overleg mogelijk).
Voor deze kinderen kan zaterdagochtend geschaatst worden op de buitenbaan van 9.30 tot 10.30 uur. Alle kinderen op zaterdagochtend zullen samen met hun leeftijdsgenoten op de baan zijn, er zullen in totaal zo’n 400 kinderen rijden.
Voor kinderen van 13 jaar en ouder zijn er andere trainingsuren, zie hiervoor tabblad Wedstrijdschaatsen en Recreatieschaatsen.

Kosten

De kosten voor een geheel seizoen zijn € 110,–. Dit is inclusief de kosten voor jeugdactiviteiten op de ijsbaan, zoals bv. Sinterklaas, de Jeugdelfstedentocht, carnaval en de diploma-uitreiking.
Een halfseizoensabonnement is alleen mogelijk in de tweede seizoenshelft (van 24 december 2016 t/m 17 maart 2017). De kosten voor dit abonnement zijn € 60,=.

Vervoer

Het vervoer naar en van de ijsbaan dient men geheel zelf te regelen. U kunt proberen afspraken te maken met ouders/verzorgers die ook naar de Jaap Edenbaan gaan.

Kleding

Op het ijs is het dragen van handschoenen/wanten en een muts verplicht. Dit is zowel voor de veiligheid als er gevallen wordt als voor (HGI-)herkenning op de baan. Deze muts kan voor € 5,= bij de club worden aangeschaft.

Gebruik schaatsen

In het eerste twee jaren wordt door de kinderen geschaatst op houten Friese doorlopers, Easy Gliders of Combi Noortjes. Welke schaatsen de kinderen moeten/kunnen hebben kan overlegd worden met de instructeur. In principe kunnen de schaatsen een maatje kleiner zijn dan de normale schoenmaat. Het is niet toegestaan om op ijshockey- of kunstschaatsen te rijden bij de jeugd.

Schaatspas/abonnement

Om het terrein van de Jaap Edenbaan op te kunnen op zaterdagochtend is een schaatspas nodig. Deze wordt aan het begin van het seizoen uitgedeeld aan de kinderen. Er wordt elke zaterdagochtend gecontroleerd, dus het is van belang dat deze meegenomen wordt. Ouders/verzorgers kunnen naar binnen als toeschouwer en kunnen bij de baan een gratis doorgangspasje krijgen.

Kijken bij de kinderen

Dat mag uiteraard, langs de ijsbaan, niet op het ijs en het liefst ook niet op de bording die langs het ijs ligt. Leunen mag, zitten niet.

HGI begeleiders

Alle begeleiders van Hard Gaat Ie dragen een blauw kleurig coachjack met rug opschrift: “IJsclub Hard Gaat Ie -TRAINER”.

Adres Jaap Edenbaan

De adres van de Jaap Edenbaan is Radioweg 64, 1098 NJ Amsterdam.

Huisregels

Op de Jaap Edenbaan gelden een paar huisregels die in acht genomen moeten worden:

  • Niet met schoenen op het ijs;
  • Wachten tot de ijsmachine van de baan af is;
  • Wachten tot het sein (speaker of de begeleiders) wordt gegeven dat je de baan op mag;
  • Nooit tegen de richting in schaatsen;
  • Handschoenen aan, en muts of haarband op;
  • Volg de aanwijzingen van de begeleiders.
Belangrijke data

24 december   is er gewoon les.
31 december   Is er gewoon les.

14 januari       Elfstedentocht / Carnaval. Alle kinderen en begeleiders komen verkleed.
21 januari       Slalom voor alle groepen buiten

25 februari    Schaats- loop- schaats.
4 februari      Start & Rem voor alle groepen buiten

11 maart         Examen
18  maart       Rondjes rijden achter de jagermeester het is tevens de laatste les

SP       diploma 4   ronden
A         diploma 6   ronden
B         diploma 8   ronden
C         diploma 13 ronden
D         diploma 18 ronden
E         diploma 20 ronden
F          diploma 22 ronden
Daarna diploma-uitreiking in Landsmeer met een hapje en een drankje, iedereen is welkom

1e week mei    Skeeleren in het Twiske voor kinderen vanaf hun C diploma

9-11 juni         Jeugdweekend

Contact

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de leid(st)er of de jeugdschaatscommissie: [email protected]

Bij natuurijs

Als de ijsbaan in Landsmeer open is dan worden de lessen en alle bovenstaande activiteiten op onze eigen natuurijsbaan in Landsmeer gehouden.