Home > Clubnieuws > informatie dinsdag skeelertraining

informatie dinsdag skeelertraining

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om de skeelertraining deze zomer van HGI in de stijgers te zetten.

Waar?

De training begint bij atletiekclub ACW. Let op! Dit is niet met de auto te bereiken. Er zal 5 min. gewandeld of geskeelerd moeten worden. Hier vind je een kaartje hoe je dit kan bereiken, mocht je met de auto komen kun je deze makkelijk parkeren in de Sportlaan waarvan het 5 min. lopen is richting de atletiekclub.

We skeeleren op een parkeerterrein (P2) in het Twiske. Vanaf de atletiekclub wordt er gezamenlijk naar het skeelerterrein geskeelerd en na de training weer gezamenlijk terug naar de atletiekclub.

Hoe laat?

De jeugdschaatsers en pupillen (t/m ca. 12 jaar) verzamelen om 18.45 uur, zodat zij uiterlijk 19.00 uur weg skeeleren. De junioren, senioren en masters (13 jaar en ouder) verzamelen om 19.45 uur en gaan uiterlijk 20.00 uur op weg naar her skeelerterrein.

Wat?

Het doel van de skeelertraining zal voornamelijk zijn de technische schaatsaspecten te verbeteren. Door dit in de zomer te doen heeft elke schaatser geen druk van wedstrijden en daardoor geen druk van presteren over zich. Neem op de dinsdagavond ook de tijd om de verschillende bewegingen onder de knie te krijgen en het zal zeker resultaat opleveren in de winter. Kortom, het gaat om de kwaliteit van de uitvoering en niet op de snelheid waarop het wordt uitgevoerd.

Kosten?

Voor trainingsleden en jeugdschaatsers van Hard Gaat Ie is de skeelertraining gratis. De rest betaalt een trainersbijdrage voor het hele seizoen (15 trainingen) van €40,–. Kom gerust eerst eens meedoen zodat je zelf de trainingen kan ervaren en dan kan je daarna altijd nog beslissen of je mee blijft doen. Graag zien we je op dinsdag 6 mei om 18.45 of 19.45 of een latere dinsdag.

Met vriendelijke groeten,
Swen Faber en Jan Paul Drost